Top-3 S:t Hans Extreme 2020

Nu har vi spikat resultaten i årets Covid19-anpassade arrangemang av S:t Hans Extreme. Sträcktiderna följer så småningom, liksom maratonlistan och top-50 bästa tider genom åren. Håll utkik!

Det var underbart för oss arrangörer att möta så många nöjda och glada löpare. Att äntligen få ta på sig en nummerlapp och springa en snitslad bana uppskattades av både elit och motionärer. Det var en utmaning att vi inte fick använda vårt invanda tidtagningssystem med sportidentbrickor. Men folkhälsan går förstås före och vi satsade på ett kontaktfritt alternativ. Drygt hälften fick godkänt resultat i appen UsynligO och vår manuella tidtagning, som mest var tänkt som backup, blev avgörande för många löpare och ett flashback till svunna tider innan elektroniken gjorde sitt intåg i löparvärlden. Tyvärr går det inte att skapa 100% rättvisa med två olika system, och start i solsken eller ösregn gjorde ännu mer skillnad på löptiderna. Men vi upplevde att alla förstod att så var förutsättningarna – att få springa ett S:t Hans Extreme på detta sätt utspritt under tre dagar var mycket bättre än ingen tävling alls. Dessutom passade en del på att springa två gånger. Oskar Henriksson passade t o m på att vinna två gånger. Imponerande!

Här nedan ser du årets virtuella prispallar i de sex klasserna. Information om prisutdelning följer snart.

Med vänliga hälsningar och hopp om återseende, tävlingsledaren.

Ultra
Extreme
Light