S:t Hans Extreme – 23 maj

Välkommen till ett tufft och roligt lopp på S:t Hans Backar i Lund. Den 23 maj 2019 arrangeras S:t Hans Extreme för 16e gången, och S:t Hans Extreme Ultra för tredje gången.

S:t Hans Extreme har blivit ett måste för dem som gillar traillopp i backe, roliga utmaningar och att längta till ett hägrande mål för vinterns och vårens träning. Banan mäter 10.2 km med 560 m stigning, eller 5.1 km med 280 meter stigning. Går det inte upp så går det ner men det finns faktiskt två platta avsnitt om ca 100 m på varje varv.

Dessutom erbjuder vi en ultraklass där det gäller att hinna så många varv som möjligt på 6 timmar. Här är varje varv förlängt med en platt del där man springer ut till en vändpunkt och får chansen att heja på varandra på väg till och från den punkten.

I lagtävlingen snabbaste lag gäller det att få ihop snabbaste 40 km på 10- och 5-km-banorna. Man kan anmäla hur många personer man vill under samma lagnamn, det är även tillåtet att springa både 5 och 10 km. I lagtävlingen längsta lag gäller det att få ihop flest löpta km och där räknas löpare i alla klasser.

Vi hoppas på god uppslutning av glada löpare och entusiastisk publik. Välkommen!

backe
uppför