Var 2014 ett ovanligt tufft år?

Många har undrat om inte 2014 års S:t Hans Extreme var det tuffaste hittills. Värmen, grytan… Bilden nedan talar sitt tydliga språk. Histogramet över antalet löpare per sluttid i minuter är kraftigt förskjutet åt längre tider om man jämför 2014 med 2013. Det skiljer ca fyra minuter om man tittar på toppen av den passade Gauss-fördelningen. Dessutom är fördelningen mycket bredare 2014 d v s värmen och de knixiga backarna gav större spridning i fältet. Man ser samma trend om man plottar Damer Extreme och Herrar Extreme för sig, men här visas damer och herrar tillsammans för att få bättre statistik.

2014 gick det långsammare än 2013Man ser samma mönster i lightklassen, med en bredare fördelning 2014 som är förskjuten mot längre tider. Bra kämpat alla som tog sig i mål!!!

även light klassen var tuffare 2014